Студенти факультету електроніки та комп’ютерних технологій презентували перспективні стартап-проєкти

16.05.2024 | 11:09
Студенти Університету презентували перспективні стартап-проєкти

14 травня 2024 року відбувся  форум – презентація студентських стартап-проєктів потенційним інвесторам у рамках ініціативи «Інноваційна весна України», покликаної до суспільного поступу, відновлення та прискореного розвитку освітнього, наукового і підприємницького потенціалу України, який загальмований варварським вторгненням росії. Захід відбувався у змішаному форматі – наживо та онлайн за допомогою центру для командної роботи Microsoft Teams.

Наживо на факультеті електроніки та комп’ютерних технологій зібралися 10 команд, щоб презентувати 10 перспективних проєктів, які охоплюють широкий спектр суспільних потреб. Так, учасники презентували стартапи, які можуть допомогти людям хворим на діабет отримати відповідне харчування, забезпечити доступ до вивчення німецької мови, допомогти підліткам визначитися з професію через занурення в середовище компаній, об’єднати ІТ-фахівців в одну компанію, яка надає повний спектр послуг від написання кодів до продажу обладнання, реалізувати ідею використання сміття для отримання електричної енергії. Також учасники пропонували стартапи зі створення єдиної платформи для послуг таксі, заснування кондитерської з кейтерингом при організації подій, заснування бренду з просування культури скейтбордингу та інше.

Наставником команд є доцент кафедри радіофізики та комп’ютерних технологій Ігор Катерняк.

Кожна презентація отримала оцінку і фахові коментарі від виконавчого директора венчурного фонду Sörmlandsfonden і засновника фірми InnoCatch Томаса Карлссона (Швеція).  На завершення презентацій Томас Карлссон відзначив перспективність молодіжних проєктів і наголосив: «Для мене було честю слухати та давати відгуки студентським командам, які під час виконання проєкту розвивали свої задуми, які могли б стати бізнес-ідеями та стартапами. Їхні ідеї, презентації та позитивна енергія були чудовим поштовхом».