Розпочався набір абітурієнтів на навчання за дуальною формою – у рамках освітньої програми Комп’ютерні науки

10.07.2021 | 22:24

Computer Science – збалансована освітня програма, що охоплює основні аспекти розробки програмного забезпечення, функціонування апаратного забезпечення та комп’ютерних систем  є вкрай затребуваною сьогодні на ринку IT. Щороку чимало абітурієнтів виявляють бажання навчатися саме на цій спеціальності. Тож, за результатами конкурсного відбору 2020 року на “Комп’ютерних науках” навчаються студенти, що добре склали ЗНО.

Підготовка за цією спеціальністю в Львівському університеті здійснюється з 2004 року, з цього часу програма зазнала ряду кардинальних трансформацій, однак її характерними рисами завжди були і є висока якість навчання та постійна адаптивність до нових реалій галузі ІT. Відтак саме “Комп’ютерні науки” стала одним із перших етапів реалізації дуальної форми здобуття освіти у нашому університеті. Освітня програма розроблялася фахівцями ІТ індустрії, які сьогодні зацікавлені у впровадженні актуальних новітніх дисциплін на факультеті електроніки та комп’ютерних технологій Львівського університету.

Цього року, студентам освітньої програми Computer Science випадає унікальна нагода проходити практичну підготовку в ІТ-компанії SoftServe та працювати над реальними  проєктами, адже процес навчання трансформується у дуальну форму.  Початок спільної підготовки студентів разом з компанією SoftServe – це черговий етап удосконалення для наближення вмінь та навичок студентів до потреб сучасної ІТ індустрії. Під час навчання студент може поглибити свої знання у спеціально організованих літніх та зимових школах  з технологій штучного інтелекту та інженерії даних. Усі здобувачі у процесі навчання отримають пропозиції до працевлаштування.

На сьогоднішній день дуальна освіта є одним з найцікавіших видів навчання. Віталій Кухарський, проректор Львівського університету підкреслює: “Дуальна форма навчання допомагає вирішити одразу декілька задач: створює умови для того, щоб компанія брала участь в становленні та формуванні майбутнього фахівця разом з університетом, при цьому компанія бере на себе частину відповідальності за відношення студента до навчання від першого до четвертого курсу, що на сьогодні дуже важливо на старших курсах; крім цього, дуальна освіта дозволяє залучити додатковий ресурс від компаній та таким чином підвищити якість освіти;  вигоди отримують і самі компанії, адже вони матимуть можливість приймати участь у підготовці студентів уже від першого курсу навчання, підтримувати талановитих студентів та готувати фахівців готових до роботи над своїми проектами”

Детальніше про освітню програму Computer Science можна дізнатись за посилання.