Половинко Ігор Іванович – привітання з ювілеєм!

12.08.2022 | 08:36

12 серпня 2022 року свій ювілей (70 років) святкує професор кафедри оптоелектроніки та інформаційних технологій, доктор фізико-математичних наук, у минулому багатолітній декан факультету електроніки та комп’ютерних технологій – Половинко Ігор Іванович!

Колектив факультету електроніки та комп’ютерних технологій щиро вітає, професора кафедри оптоелектроніки та інформаційних технологій, доктора фізико-математичних наук, Половинка Ігоря Івановича з днем народження!

Пишаємося Вашими професійними здобутками та науковими досягненнями, цінуємо можливість працювати в одному колективі і спільно реалізовувати креативні проекти та цікаві напрацювання, разом досягати нових звершень!

Щиро зичимо Вам міцного здоров’я, мирного неба над головою, добробуту і злагоди в родині, підтримки рідних та близьких! Нехай здійснюються усі Ваші заповітні мрії та бажання, а життя наповнюється лише приємними звістками, щасливими усмішками і добрими людьми!

 

Ігор Іванович– фізик, доктор фізико-математичних наук народився 12 серпня 1952 р. у м. Львів. У 1969 р. закінчив львівську середню школу № 11. У 1974 р. закінчив фізичний факультет Львівського державного університету імені Івана Франка. Захистив дипломну роботу на тему «Електрооптичні властивості кристалів KDP».

У 1979 р. захистив кандидатську дисертацію на тему «Фізичні властивості кристалів тригліцинсульфату з домішкою заліза». У 1986 році присвоєно вчене звання доцента по кафедрі нелінійної оптики. У 1991 р. захистив дисертацію «Оптико-фізичні властивості кристалів групи А2ВХ4 з неспіврозмірними фазами» (Харківський фізико-технічний інститут низьких температур). З 1991 р. професор кафедри нелінійної оптики. З 1997 р. зав. каф. нелінійної оптики, а з 2003 до 2019 року декан ф-ту електроніки та комп’ютерних технологій Львівського національного університету імені І.Франка.

Наукові інтереси: оптико-фізичні властивості фероїків, зокрема, ефекти термооптичної пам’яті і термохромізму та радіаційно-індуковані зміни оптичних параметрів.

Половинко Ігор Іванович – автор близко 300 наукових праць та навчальних посібників. Підготував понад 10 кандидатів та 2 доктора фізико-математичних наук.

фото  Половинко І.І,