Нещодавно на Факультеті електроніки та комп’ютерних технологій було проведено конкурс “IoT Challenge”

27.06.2023 | 19:06

Конкурс реалізовано за сприяння компанії Indeema, факультету електроніки та комп’ютерних технологій на чолі з деканом доц. Юрієм Фургалою та кафедри радіофізики та комп’ютерних технологій завідувач якої -доц. Іван Карбовник виконував роль голови оргкомітету конкурсу. “IoT Challenge” надав студентам унікальну можливість створити власні проєкти Інтернету речей (IoT) та отримати грант для підтримки подальших інноваційних ідей.

Мета конкурсу “IoT Challenge” – спонукати талановитих студентів університету розкрити свій потенціал та підвищити свій професійний рівень у галузі електроніки, програмування та технології Інтернету речей. Компанія Indeema Software прагне надихнути нове покоління технічних спеціалістів та програмістів, які у майбутньому зможуть розробляти та проєктувати перспективні ІоТ рішення для України та світу.

фото "IoT Challenge" 1

Учасники конкурсу мали можливість продемонструвати свої знання, навички та креативне мислення, готуючи проєкти із застосуванням технологій IoT, які вирішують реальні виклики та доводять фахові вміння студентів. Завданням було запропонувати рішення для певної проблеми, визначити стек технолоній для його реалізації та застосувати свої теоретичні знання на практиці. Студенти різних курсів зробили свій перший крок на шляху до того, щоб стати досвідченими ІоТ експертами.

 

Спеціалісти компанії Indeema та викладачі університету оцінювали проєкти на основі кількох факторів, таких як концепція IoT проєкту, можливість технічної реалізації та якість презентації. Переможці «IoT Challenge» отримали гранти та сертифікати від компанії Indeema для фінансування своїх майбутніх проєктів.

фото "IoT Challenge" 2

Володимир Шевчик, генеральний директор Indeema Software, зазначив: «Цей конкурс є чудовою можливістю для наших студентів продемонструвати свій потенціал у сфері Інтернету речей. Ми віримо, що, сприяння розвитку їх творчих та технічних навичок, надасть їм можливість змінювати цей світ на краще та робити свій перший внесок у цифрову трансформацію в Україні».

фото "IoT Challenge" 3