Наукова бібліотека Львівського національного університету імені Івана Франка вітає вас із початком нового навчального року та інформує про нові інформаційні ресурси та послуги.

16.09.2023 | 12:40

Наукова бібліотека Львівського національного університету імені Івана Франка вітає вас із початком нового навчального року та інформує про нові інформаційні ресурси та послуги, серед яких:

– міжнародний абонемент RapidILL

RapidILL (rapid interlibrary loan) – це платформа міжбібліотечного абонемента, яка забезпечує безоплатне замовлення та отримання в електронній формі наукових матеріалів, опублікованих у закордонних періодичних виданнях, із понад 600 бібліотек Європи та США.

 – електронні ресурси обмеженого доступу (CulOnline, Research4Life, Sage)

CulOnline – відкритий онлайн-доступ до понад тисячі книг видавництва “Центр навчальної і практичної літератури” (ЦУЛ) – інтернет-книгарні, яка пропонує різнопланову літературу багатьох видавництв України з різних категорій знань: підручники та навчальні посібники з аудиту, бухгалтерського та кадрового обліку, фінансів, економіки, менеджменту, маркетингу, права, психології, гуманітарних, природничих та технічних наук; кодекси, закони та науково-практичні коментарі законодавства України; посібники для підготовки до іспитів.

Research4Life – проєкт, який забезпечує для вчених з країн, що розвиваються, можливість використовувати електронні книги, журнали, бази даних багатьох видавництв світу.

Платформа SagePub – навчальна база видавництва Sage Publishing, що містить ресурси з соціології, психології, педагогіки, географії, бізнесу, соціальної роботи тощо.

 – можливість безкоштовної публікації у журналах Cambridge University Press

– електронні версії періодичних наукових видань ЛНУ ім. І. Франка у вільному доступі

– тематичний каталог періодичних видань (за галузями знань і спеціальностей) у вільному доступі

– передплачені електронні періодичні видання педагогічної спрямованості, зокрема “Професійний розвиток педагогічних працівників”

Також запрошуємо відвідувати розділи “Електронні бібліотеки” та “Рекомендовані ресурси” на сайті Наукової бібліотеки, оскільки вони й надалі поповнюватимуться новими ресурсами вільного та обмеженого доступу.