За останні 5 років Факультет електроніки та комп’ютерних технологій значно розширив співпрацю з бізнесом

22.06.2023 | 12:21
За останні 5 років Факультет електроніки та комп’ютерних технологій ЛНУ ім. І. Франка значно розширив співпрацю з бізнесом, зокрема такими ІТ-компаніями, як: N-iX, GlobalLogic, Eleks, SQUAD, NeuroForge, Infopulse, EPAM тощо. Результатом такої двосторонньої взаємодії навчального закладу та індустрії стали навчально-наукові осередки – лабораторії, із якими у цій статті хочемо познайомити нашу академічну спільноту, а також абітурієнтів, які саме на порозі вибору свого майбутнього ЗВО 😍
Ректор Львівського університету, професор Володимир Мельник переконаний, що університет на правильному шляху, адже вибудовує співпрацю із чималою кількістю відомих роботодавців, що дозволяє нашим студентам обирати форми дуальної освіти, а також практикувати свої навички у проєктній діяльності й користуватися перевагами чисельної кількості лабораторій.
🔹️ У 2018 році свої двері відкрила Лабораторія робототехніки, яку облаштували багаторічні партнери Університету – компанія SoftServe.
🔹️ У наступному році на факультеті була відкрита лабораторія – Infopulse Data Science & Machine Learning Lab за сприяння компанії Infopulse.
🔹️ У 2020 році навіть попри початок пандемії вдалося втілити наступний проєкт – відкрити лабораторію програмної інженерії «High Performance Computing i Software Engineering» спільно з компанією GlobalLogic.
🔹️ За сприяння компаній Indeema Software та Vakoms було реалізовано проєкт “Лабораторі Інтернету речей (IoT)”.
🔹️ Разом із компанією SiTime Університет відкрив нову Лабораторію сенсорної електроніки.
🔹️ Зовсім недавно, у березні, розпочала роботу також Лабораторія AI Technologies, відкрита спільно з ІТ-компанією ELEKS.
👨‍💻👩‍💻 Декан факультету електроніки та комп’ютерних технологій Юрій Фургала зазначає: “Наші лабораторії – це не лише обладнання і технології, це насамперед місце комунікації трьох середовищ: студентства, викладачів та ІТ-індустрії. І унікальність таких лабораторій якраз у тому, що саме вони стають центром співпраці, у якій народжуються нові ідеї, зосереджуються знання та досвід, а також творяться унікальні проєкти та ініціативи”.
зображення 1