Відкриття сучасної ІоТ лабораторії для студентів відбудеться 6 жовтня 2022 року. Indeema Software, Vakoms та Львівський національний університет імені Івана Франка ініціюють відкриття надсучасної ІоТ лабораторії для студентів

05.10.2022 | 17:59

 

Indeema Software, Vakoms та Львівський національний університет імені Івана Франка ініціюють відкриття надсучасної ІоТ лабораторії для студентів

фото відкриття лабораторії 1

Відкриття сучасної ІоТ лабораторії для студентів відбудеться 6 жовтня 2022 року.

Урочиста частина розпочнеться о 12:00.

Розташування лабораторії – вул. Генерала М. Тарнавського, 107, поверх 3.

Нова лабораторія Інтернету Речей для студентів Львівського національного університету імені Івана Франка буде відкрита завдяки сприянню ІТ компаній Indeema Software та Vakoms. Компанії активно підтримують студентів технічних напрямків, зокрема надають безоплатне навчання в рамках PLLUG Tech School.

Лабораторія “ІоТ Простір” буде входитиме до складу кафедри радіофізики і комп’ютерних технологій факультету електроніки та комп’ютерних технологій, а її координатором з боку університету буде завідувач цієї кафедри, доктор фізико-математичних наук Іван Карбовник.

Інтернет речей (англ. Internet of Things, IoT) – це мережа взаємопов’язаних пристроїв із вбудованими давачами та актуаторами, що може передавати дані та керуватися з довільної точки на планеті. Лабораторія “ІоТ Простір” обладнана комп’ютерами Mac нового покоління та платами розробки для проєктування ІоТ рішень. Разом з тим, у студентів буде інженерне робоче місце для монтажу електроніки та 3D-принтер для створення дизайну корпусів пристроїв.

 

Ресурси нової лабораторії допоможуть студентам створювати власні проєкти та пройти весь шлях розробки від програмування “заліза” до створення мобільного додатку для взаємодії з цим “залізом” та завантаження додатку в Apple Store.

фото відкриття лабораторії 2

Компанія Indeema Software, як і компанія Vakoms спеціалізуються на проектах із застосуванням технології Інтернету Речей, тому активно підтримують молодих фахівців, які вивчають світ IoT.  Згідно досліджень, до 2024 року в усьому світі буде понад 80 мільярдів IoT пристроїв, і кількість підключених об’єктів зростатиме в геометричній прогресії протягом наступних кількох років. Безумовно, потреба в ІoТ спеціалістах цього напрямку буде лише зростати.

 

“Освіта – це наше майбутнє. Як випускник факультету електроніки та комп’ютерних технологій, я відчуваю гордість за такий стрімкий ріст нашої альма-матер та за те, що  маю можливість долучитись до цього процесу безпосередньо.” – Володимир Шевчик, СЕО компанії Indeema Software.

фото відкриття лабораторії 3

На фото: Іван Карбовник, зав. каф. РКТ факультету електроніки та комп’ютерних технологій (ліворуч) та Володимир Шевчик, CEO Indeema Software

Сучасна лабораторія для студентів з’явиться завдяки тісній співпраці ІТ компаній з викладачами та науковцями університету.

“Така лабораторія – це інвестиція у майбутнє української високотехнологічної індустрії.” – Іван Карбовник, завідувач кафедри радіофізики та комп’ютерних технологій.