Вчена рада Університету затвердила ліміт стипендіатів

06.07.2023 | 12:05
Вчена рада Університету затвердила ліміт стипендіатів

Сьогодні, 4 липня 2023 року, відбулося засідання Вченої ради Львівського національного університету імені Івана Франка.

Засідання розпочали із вручення відзнак. Так, за вагомі досягнення в науковій роботі та високий професіоналізм Ректор Університету, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник вручив грамоти Західного наукового центру НАН України та МОН України завідувачу кафедри алгебри, топології та основ математики Тарасові Банаху та доценту кафедри загальної фізики, старшому науковому співробітнику кафедри експериментальної фізики Павлові Щепанському, грамоти Департаменту освіти і науки Львівської ОВА деканові біологічного факультету Ігорю Хамару та завідувачу кафедри ботаніки, заступнику декана біологічного факультету з навчально-методичної роботи Віталію Гончаренку.

Перший проректор Університету Андрій Гукалюк представив колегам питання про затвердження ліміту стипендіатів за результатами 2 семестрового контролю 2022/2023 навчального року, затвердження ліміту стипендіатів-відмінників за результатами 2 семестрового контролю 2022/2023 навчального року, затвердження ліміту стипендіатів-першокурсників на 1 семестр 2023/2024 навчального року.

В обговоренні актуального для студентів питання взяли участь також студентські лідери – голова Студентського уряду Анжеліка Кульчицька і голова Первинної профспілкової організації студентів Микола Спересенко.

Вчена рада затвердила загальний ліміт стипендіатів, яким призначатиметься академічна стипендія, включно із академічною стипендією за особливі успіхи в навчанні. Зважаючи на воєнний стан та беручи до уваги фінансування Університету, у відсотковому співвідношенні цей показник становитиме 40%. Вчена рада також затвердила ліміт стипендіатів-відмінників, яким призначатиметься академічна стипендія за особливі успіхи в навчанні – 1% відповідно. Ліміт стипендіатів-першокурсників на 1 семестр 2023/24 навчального року становитиме 40%.

Упродовж засідання Вчена рада також прийняла рішення щодо затвердження результатів атестації працівників науково-дослідної частини, рекомендувала доктора фізико-математичних наук, професора кафедри теорії функцій і функціонального аналізу Мирослава Шеремету на посаду професора-консультанта кафедри теорії функцій і функціонального аналізу,

Відповідно до порядку денного, Вчена рада підтримала реорганізацію міжфакультетських лабораторій, затвердила положення про Сертифікаційний іспит з української мови як іноземної, затвердила положення про відділи адміністративно-господарської частини під час воєнного стану, а також прийняла рішення про створення спеціалізованих вчених рад для проведення разових захистів дисертаційних робіт.

Окрім того, Вчена рада підтримала внесення змін до додатку до Правил призначення академічної стипендії у Львівському національному університеті імені Івана Франка.