Вчена рада підсумувала наукову роботу студентів у 2022/2023 навчальному році

03.07.2023 | 10:51
Вчена рада підсумувала наукову роботу студентів у 2022/2023 навчальному році

29 червня 2023 року Вчена рада Львівського національного університету імені Івана Франка розглянула питання про наукову роботу студентів Університету у 2022/2023 навчальному році.  

Ректор Львівського університету, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник наголосив, що наукова активність студентів є традиційною гордістю ЛНУ ім. Івана Франка, адже університетська молодь щорічно демонструє вагомі наукові результати.  

«Незважаючи на військову агресію росії проти України та усі виклики, пов’язані з нею, студенти Львівського університету продовжують демонструвати високі результати у науковій діяльності і це доводить, що наша молодь не лише вірить у перемогу, а й вже зараз творить передумови для динамічного розвитку Української Держави після подолання російського агресора», – висловив переконання Володимир Мельник.  

Ознайомив членів Вченої ради із головними науковими досягненнями студентів Університету проректор з наукової роботи, академік НАН України, професор Роман Гладишевський. Зокрема, Роман Євгенович відзначив, що упродовж навчального року студенти Університету не лише старанно навчалися та проводили наукові дослідження, а й ініціювали низку заходів, спрямованих на розвиток освітнього й наукового середовища України.  

Львівський університет провів перший тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із 70 галузей знань і спеціальностей, у якому взяли участь 752 студенти. 237 студентів нагородили дипломами переможців першого туру Конкурсу. 

Фінальні етапи Конкурсу зі спеціальностей «Сценічне мистецтво», «Фінансова екосистема», «Соціолінгвістика» та «Фінансова безпека» відбувалися на базі Львівського національного університету імені Івана Франка. Прикметно, що у кожному з конкурсів студенти Університету стали призерами, продемонструвавши високий рівень знань, творчі вміння та креативне мислення. Також представники університетської молоді стали призерами Конкурсу зі спеціальностей «Інтелектуальна власність» та «Облік і оподаткування».  

Про високу мотивацію студентської молоді свідчить і проведення на 18 факультетах та у ВСП «Черкаське навчально-наукове ​відділення Університету» першого етапу Всеукраїнської студентської олімпіади, у якому взяли участь 1285 студентів255 з них стали переможцями.  

Наголосив Роман Євгенович і на публікаційній активності студентської молоді. Так, у 2022 році студенти Університету підготували 567 наукових статей  (186 – одноосібних)​, а також тези 1771 доповіді на конференціях  (1216 – одноосібних)​.  

Участь у конференціях – ще одне свідчення того, що студенти Львівського університету готові вже зараз докладати усіх зусиль, аби засобами науки сприяти перемозі України та динамічному поступу нашої держави. Так, у 2022 році 1735 студентів взяли участь у наукових конференціях ​(1070 – у міжнародних). 

Високо члени Вченої ради оцінили і діяльність ​ Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Університету, яке лише упродовж останніх місяців реалізувало низку ініціатив, серед яких – проведення всеукраїнських та міжнародних конференцій, курсів, хакатонів, панельних дискусій та нетворкінгів. Також члени Наукового товариства молодих вчених започаткували традицію вручення іменних премій за здобутки студентів в галузях суспільних, гуманітарних, природничих та технічно-математичних наук.​ 

«Високі наукові показники студентів Університету стали можливими завдяки наполегливості та твердій вірі у перемогу, яку демонструє наша молодь, а також завдяки об’єднанню зусиль Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Університету, Студентського уряду та Первинної профспілкової організації студентів Університету. Ми пишаємося тим, що наші студенти у складний для України час демонструють єдність і готовність своєю працею розвивати усі сфери життя нашого суспільства», – наголосив Роман Євгенович, підсумовуючи наукові досягнення студентів у навчальному році.  

Детальніше із науковою роботою студентів можна ознайомитися за посиланням

Завантажити (PDF, 2.72MB)