В Будинку Вчених відбувся благодійний аукціон до Дня Збройних Сил України

06.12.2023 | 12:07
В Будинку Вчених відбувся благодійний аукціон до Дня Збройних Сил України

5 грудня 2023 року в Будинку Вчених відбувся благодійний аукціон до Дня Збройних Сил України в рамках проєкту «Дякую тобі, захиснику». Захід організували Центр соціального розвитку та громадських ініціатив ЛНУ ім. Івана Франка та Первинна профспілкова організація студентів. Метою аукціону став збір коштів на підтримку ЗСУ, а саме на потреби 2-гої окремої Галицької бригади.  Захід об’єднав студентську молодь, військових, знаних українських музикантів і просто небайдужих поціновувачі мистецтва.

Відкриваючи захід, до присутніх звернувся проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Володимир Качмар. «Сьогодні ми зібралися тут напередодні важливої дати – Дня Збройних Сил України. В часі повномасштабної війни, в контексті багатьох важких злочинів й варварських діянь агресора, такі дати ми сприймаємо по-іншому – з особливою шаною і глибоким розумінням неоціненної роботи наших Захисників. Саме завдяки Збройним Силам ми маємо змогу досі називатися українцями та жити, працювати і навчатися у вільній державі. З гордістю і вдячністю я згадую імена студентів, працівників та випускників Львівського університету, які вступили до лав ЗСУ, аби захистити життя кожного з нас. Маємо робити все, аби наші воїни відчували нашу підтримку, віру і допомогу», – підкреслив Володимир Михайлович.

Учасників заходу привітав голова Первинної профспілкової організації студентів Микола Спересенко. «Український народ є нескореним і незламним, він продемонстрував всьому світу готовність боротися за свою волю і свою гідність, а Збройні Сили України – це по-справжньому наші новітні герої. Свій внесок у перемогу здійснюють і студенти Львівського університету, які добровільно вирушили на захист держави, і ті, які допомагають волонтерськими зусиллями в тилу, і ті, хто сумлінно навчається та займається науковою діяльністю, щоб гідно творити майбутнє України», – зазначив Микола Спересенко.

Надалі до присутніх звернувся сержант, командир відділення Національної гвардії України Максим Перев’язко, який відзначив, що перемагати російського агресора потрібно і на фронтах російсько-української війни, і в площині культури, мови і традицій. Після цього військовий виконав проникливі і запальні пісні на тему боротьби проти агресора.

Справжній шквал емоцій викликав виступ лідера легендарного гурту «Мері» Віктора Винника. «Я з України», «Меридіани» та інші знані композиції зал виконував разом із музикантом.

Безпосередньо лотами благодійного аукціону стали 9 картин студентів Львівського вищого професійного художнього училища, 2 картини з елементами уламків осколків, і дві картини українського мистецтвознавця, художник-реставратора, іконописця Лева Скопа – ікона Ісуса Христа, створена на передовій на дошці, прошитій кулями і картина «Воїн», намальована на ящику з-під снарядів.

Участь у благодійному аукціоні взяли представники академічної спільноти Львівського університету, митці, поціновувачі мистецтва та інші запрошені гості.

Завершився захід виступом гурту Midnight Colours.

Загалом організаторам благочинного аукціону вдалося зібрати 16 835 гривень, які будуть спрямовані на потреби українських воїнів. Втім не усі лоти під час заходу були продані, зокрема, поки що актуальними залишаються пропозиції і на найцінніші з них. Тому запрошуємо стежити за сторінками Профкому студентів, щоби мати можливість позмагатися за можливість отримати мистецькі твори і  Прапор України з підписом Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного і у такий спосіб допомогти Збройним Силам України!

Більше деталей за посиланням.