У Львівському університеті за участі факультету електроніки та комп’ютерних технологій стартувала традиційна ІТ-школа DES-2023

23.01.2023 | 21:32

У досить непростому ХХІ столітті перед українською освітою стоять чималі виклики: створити сучасне навчальне середовище та сформувати особистість з інтелектуальним та інноваційним потенціалом. Саме тому Львівський університет вже чотири роки поспіль організовує DES (“Data Engineering and Security”) –  зимову ІТ-школу, що дає змогу познайомитися з цікавими сферами, технологіями та вдосконалити свої знання у таких популярних сьогодні напрямках, як: Python, Mobile/Web Development, Data Analysis, Data Science, Big Data, Мachine learning basics, Cloud services and technologies, IoT, IIoT, AIoT, CyberSecurity та інші. Подія набуває все більшої популярності серед молоді, тож цьогоріч учасниками школи стали близько 1000 студентів та учнів. Наші цінності також поділяють провідні світові та українські ІТ-гіганти: загалом DES 2023 підтримали 24 компанії, а програму школи із 80 лекцій та практичних занять забезпечує 70 спікерів із провідних ІТ-компаній. Кожного дня після основного курсу на учасників чекає командна робота за підтримки досвідченого куратора-айтівця.

Сьогодні, 23 січня, школа розпочала роботу в онлайн-форматі. Відкрили DES-2023 проректор з науково-педагогічної роботи та інформатизації Віталій Кухарський, керівник західноукраїнської локації EPAM Ukraine Андрій Трофімов, VP of Learning and Development SoftServe Галина Даців, Operational Country Manager Infopulce Іван Коржов, керівник львівського офісу GlobalLogic, молодший віцепрезидент з інжинірінгу Ігор Костів, директор з галузевих питань ІТ-компанії N-iX Святослав Кавецький, HEAD Data Science офісу ELEKS Володимир Гетьманський, представник німецької IT-компанії NeuroForge Мартін Браун, менеджер освітніх проєктів ІТ кластера Олег Леськів.

Віталій Кухарський, проректор з науково-педагогічної роботи та інформатизації, переконаний, що за чотири роки ця школа потужно зросла та стала впізнаваним брендом серед молоді, а цьогоріч є особливо актуальною: “Це чудово, що у 2023, досить непростому році для нашої країни, ми маємо таку велику зовнішню підтримку, зокрема від провідних компаній InfopulsN-IXEleksGlobal LogicNeuroForgeSquadEpamSoftServe, а також таких відомих світових ІТ-гігантів, як Microsoft та Huawei. Така активна позиція ІТ-індустрії свідчить про велику мету, що нас усіх єднає – бажання створити якісний та інноваційний освітній майданчик для молодого покоління українців”.

Окрім вище згаданих, партнерами школи стали також компанії InterlogicMarketerApixDriveLviv IT ClusterIT Ukraine AssociationSigma Software UniversityIntelliasAbto SoftwareProfiseaKindgeekBoostaMobidevCHI SoftwareNORTAL .

В рамках двотижневого навчання учасники, серед яких є студенти ІТ-спеціальностей та старшокласники, що цікавляться інформаційними технологіями,  матимуть змогу відвідувати лекційні та практичні заняття, а також виконувати проєктні завдання та працювати в командах. Саме таке поєднання дає можливість запропонувати молоді велику кількість нового та цікавого матеріалу разом із практичними спробами, а також розвиток Soft-skills, на які сьогодні звертають увагу чи не усі компанії-роботодавці.

Варто додати, що спеціально для старшокласників у програму також додано лекції-знайомства із кібербезпекою, статистикою та статистичним аналізом даних, високопродуктивним комп’ютингом та інженерією програмного забезпечення у Львівському університеті, що дасть їм змогу познайомитися із напрямами та визначитися, куди вступати у майбутньому.

Цього року, ми,  звичайно зіткнулися із перешкодами, які спричинені російським вторгненням, тож відповідно до викликів часу забезпечимо всіх охочих відеозаписом лекцій, які можна буде переглянути у зручний момент в електронному середовищі “Moodle”, якщо на час заняття припаде повітряна тривога чи вимкнення світла.

DES-2023 успішно стартувала, тож щиро віримо, що два тижні навчання стануть для всіх зареєстрованих великим кроком до їхньої ІТ-кар’єри, а компанії надихнуть не одного учасника надалі прийти в їхні офіси вже на співбесіду.

Більше деталей та фото за посиланням.