У Львівському університеті відкрили нову лабораторію програмної інженерії

18.11.2020 | 16:17

17 листопада 2020 року компанія GlobalLogic спільно з ЛНУ ім. Івана Франка відкрили нову лабораторію програмної інженерії «High Performance Computing i Software Engineering». Завдяки цьому понад 800 студентів факультету електроніки та комп’ютерних технологій зможуть практикуватися у складних програмних рішеннях, використовуючи сучасне обладнання та найновіше програмне забезпечення.

Урочисто відкрили лабораторію керівник львівського офісу компанії GlobalLogic Ігор Костів і проректор з науково-педагогічної роботи та інформатизації Львівського університету Віталій Кухарський. У зв’язку із карантинними обмеженнями участь у відкритті лабораторії взяли лише п’ятеро осіб.

Під час заходу Віталій Кухарський зазначив: «Ми прагнемо, щоб наші випускники отримали не лише якісну теоретичну підготовку, але і навички, що відповідають запитам ринку праці. Взаємодія із IT-компаніями у розробці навчальних програм, курсів, таких як GL BaseCamp, відкриття практичних лабораторій допомагає нашим студентам краще зрозуміти як працювати в реальному проєкті. Ми раді, що сьогодні спільно відкриваємо лабораторію з розробки програмного забезпечення, де наші студенти зможуть отримати більше коду, а не теорії».

«Переконаний, що спільні навчальні проєкти та спеціалізовані комп’ютерні лабораторії допоможуть задовольнити потреби студентів щодо практики та менторства з боку досвідчених інженерів. В результаті молоді фахівці зможуть отримати більше практичних навичок та краще опанувати фундаментальні мови програмування, такі як С++», — прокоментував молодший віцепрезидент GlobalLogic Ігор Костів.

Співпраця між Університетом та компанією GlobalLogic стала доброю традицією. Так, установи вже створили дві інноваційні освітні програми «Інженерія програмного забезпечення» та «Високопродуктивний комп’ютинг». Окрім цього, компанія традиційно долучається до заходів, які проводять в Університеті для майбутніх ІТ-фахівців: Franko IT-Day, Зимова школа DES (Data Engineering and Security), IT-тиждень з Львівським університетом. Також фахівці компанії GlobalLogic активно долучаються до освітнього процесу, надають менторську підтримку студентам, знайомлять молодь із професійним середовищем та останніми новинками галузі.