Томас Карлссон розповів студентам факультету електроніки та комп’ютерних технологій про залучення фінансів у стартап

14.11.2022 | 15:28

11 листопада 2022 року для студентів четвертого курсу факультету електроніки та комп’ютерних технологій Львівського університету відбулася лекція на тему «Залучення фінансів в стартап» за участі Томаса Карлссона –  генерального виконавчого директора Sörmlandsfonden AB, Фонд венчурного капіталу з активною бізнес мережею у провінції Сeдерманланд (Швеція).

 

Лекція стала 6 заняттям в рамках курсу «Інновації та підприємництво в ІТ сфері», який проводить доцент факультету електроніки та комп’ютерних  технологій, автор підручника «Інноваційна весна в технологічних стартапах» Ігор Катерняк.

 

Томаса Корлссона на лекцію запросила як інвестора з досвідом для того, щоби студенти дізналися, що означає бути готовим до залучення інвестицій в стартап-проєкти.

 

Особливістю заходу є те, що він є однією зі складових майбутньої  масштабної події – презентації студентської молоддю власних стартапів перед інвесторами. Так, в рамках курсу «Інновації та підприємництво в ІТ сфері» студенти створили 19 команд, розробили ціннісні рішення для своїх цільових груп, знайшли бізнес-модель для реалізації інновацій, а також створили прототипи сервісів чи продуктів для комунікації із зацікавленими сторонами.

 

Команди ще матимуть можливість працювати під час практичних занять щоб бути готовими представити свої проєкти перед потенційними інвесторами, клієнтами і бізнес партнерами на Startup Jaм 25 листопада 2022.