«Стартап: підготовка до злету» наш курс, про який пишуть в провідному університеті США

08.04.2022 | 19:36

30 березня 2022 року розпочався курс «Стартап: підготовка до злету», який є освітнім виміром ініціативи Львівського університету «Інноваційна весна України». Організатор курсу – кафедра радіофізики та комп’ютерних технологій факультету електроніки та комп’ютерних технологій Львівського національного університету імені Івана Франка. Навчання відбувається у дистанційному форматі на платформі MOODLE.

Ініціатива «Інноваційна весна України» виникла з метою відновлення та прискореного розвитку освітнього, наукового, підприємницького потенціалу України, який загальмований варварським вторгненням росії на територію України. Її реалізація передбачає освітню (проведення тренінгів, семінарів, майстер-класів для підготовки молоді, спроможної до креативних ідей, інновацій, лідерства в різних сферах життя України), дослідницьку (знаходження рішень для конкретних суспільних, економічних, екологічних, інфраструктурних і технологічних потреб) та економічну складові (підготовка проєктів стартапів і трансфер технологій).

Отож 5 квітня 2022 року на сайті одного з провідних університетів Wisconsin-Stout, США була опублікована стаття (автор Jerry Poling) в перекладі на українську – “Незважаючи на триваюче військове вторгнення Росії, яке перевернуло їхню країну та їхнє життя з ніг на голову, 100 студентів з України думають про майбутнє.”

Додаємо декілька цитат зі статті:

“Те, що курс, покликаний надихнути студентів і науковців у галузі техніки, життя та комп’ютерних наук, економіки, взагалі багато говорить про жителів України. Те, що воно привернуло 100 студентів з усієї країни і навіть деяких з інших країн, «які хочуть змінити нашу країну на краще», згідно з університетським випуском новин, є свідченням невтомного українського духу, який проявився під час війни.”

“«Підприємництво означає не тільки свободу, а й можливість для відновлення економіки», – сказала  Assistant Professor Mary Spaeth  of University of Wisconsin-Stout. «Як я цитую у статті Fast Company 2010 року, «глобальна вартість конфліктів становить 100 мільярдів доларів; роздача благодійних коштів та спальних мішків у ці регіони не сильно зміниться, але впровадження інновацій та ділових навичок у місцеву економіку може», – сказала Mary Spaeth.

Оригінал статті тут.