Школярі із Козьови дізналися більше про історію та освітні можливості Львівського університету

07.06.2023 | 12:38

1 червня 2023 року Університет відвідали одинадцятикласники  Козівського опорного закладу загальної середньої освіти-ліцею імені Михайла Гаврилка при ЛНУ ім. Івана Франка Козівської сільської ради Стрийського району Львівської області

Під час перебування в Університеті старшокласники поспілкувалися із адміністрацією Університету та факультетів, ознайомилися із багатою історією Львівського університету та широким спектром освітніх, наукових та інших можливостей, які має університетська молодь.

Спершу школярам про факультети, які є у структурі Університету, і про цьогорічну вступну кампанію розповів перший проректор Андрій Гукалюк. Також Андрій Федорович запросив учнівську молодь стати частиною академічної спільноти Львівського університету, вступивши на один із факультетів.

Із майбутніми вступниками поспілкувалися також декани п’яти факультетів: філологічного – Роман Крохмальний, історичного – Руслан Сіромський, факультету культури і мистецтв – Майя Гарбузюк, прикладної математики та інформатики – Іван Дияк, електроніки та комп’ютерних технологій – Юрій Фургала і заступник декана юридичного факультету Віталій Чорненький, які розповіли про особливості й перспективи навчання на факультетах, які очолюють.

В межах візиту школярі відвідали також Музей історії Університету, де для них провів екскурсію директор музею Юрій Гудима. Під час відвідин Інституту франкознавства Львівського університету його очільниця Наталя Тихолоз поділилася з учнівською молоддю цікавими фактами про життя Патрона Університету Івана Франка.