Премія галузі математичних наук імені Стефана Банаха

21.02.2023 | 15:23

Стефан Банах – один із творців сучасного функціонального аналізу, один із двох засновників і безперечних лідерів Львівської математичної школи, професор університету Яна Казимира у Львові та Львівської Політехніки (з 1924), декан фізико-математичного факультету Львівського університету (1939-1941), керівник Інституту математики АН УРСР (Львівська філія) (1940-1941), депутат Львівської міської ради (1940-1941).

Премія імені Стефана Банаха присуджується щороку у травні за досягнення студентів та аспірантів факультетів електроніки та компʼютерних технологій, прикладної математики та інформатики і механіко-математичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.

Премія присуджується за такими напрямами:

🟢 компʼютерні науки
🟢 системи штучного інтелекту
🟢 компʼютерна інженерія
🟢 механіка
🟢 математичні науки

👉 На здобуття Премії імені Стефана Банаха за технічно-математичним напрямом висуваються наукові роботи та доробки, які були написані та оприлюднені (виконані) протягом останніх двох років, але не пізніше ніж за місяць до їх висування на здобуття Премії.

Премія присуджується особам, які є студентами та аспірантами денної форми навчання Львівського національного університету імені Івана Франка.

🗣 Детальніше ознайомитися з подачею на премію можна тут (http://sciencesociety.lnu.edu.ua/premiia-imeni-stefana-banakha/)