Оновлюємо освітню програму для магістрів спеціальності 122 Комп’ютерні науки

22.02.2022 | 20:38

Факультет електроніки та комп’ютерних технологій постійно моніторить якість освітніх програм, за якими готує бакалаврів і магістрів у галузі знань 12 Інформаційні технології. 21 лютого 2022 року на факультеті відбулося засідання методичної ради факультету, де були присутні представники студентського самоврядування та роботодавці. Розглядали освітню програму «Комп’ютерні науки» другого (магістерського) рівня вищої освіти для здобувачів зі спеціальності 122 Комп’ютерні науки.

На засіданні були присутні члени методичної ради, гарант освітньої програми, зав. кафедри оптоелектроніки та інформаційних технологій, проф. Кушнір О., члени проектної групи освітньої програми проф. кафедри радіофізики та комп’ютерних технологій Болеста І., зав. кафедри радіоелектронних і комп’ютерних систем, проф. Оленич І., доц. кафедри системного проектування Демків Л., студенти Цемко А. і Лучка Т.-В., а також викладачі факультету – проф. кафедри оптоелектроніки та інформаційних технологій Крупич О., доц. кафедри радіоелектронних і комп’ютерних систем Соколовський Б. і доц. кафедри радіофізики та комп’ютерних технологій Любунь З.

Гостями факультету були представники роботодавців із ІТ-компаній: менеджер програми співпраці компанії «Indeema Software» із Львівським національним університетом імені Івана Франка, член проектної групи  Іванцова К., член-кор. НАН України, докт. техн. наук, пров. наук. співроб. Відділу теорії хвильових процесів та оптичних систем діагностики Фізико-механічного інституту ім. Г. В. Карпенка НАН України, проф. кафедри фотоніки Національного університету «Львівська політехніка» Муравський Л., канд. фіз.-мат. наук, головний системний інженер компанії «Infineon Technologies» Бігдай В., інженер-науковець за напрямом наук про дані компанії «N-iX» Нечепуренко М. і докт. техн. наук, доц. кафедри інформаційно-вимірювальних технологій Національного університету «Львівська політехніка», керівник програми «Робототехніка» компанії «SciForce Solutions» Хома Ю.

Зустріч була зосереджена на аналізі змісту освітньої програми «Комп’ютерні науки» для магістрів зі спеціальності 122 Комп’ютерні науки та переліку нормативних і вибіркових дисциплін, які викладаються в межах цієї програми.

Викладачі факультету виступили з презентаціями та описали зміст навчальних дисциплін, зокрема «Графічне програмування», «Методологія наукових досліджень» і «Комп’ютерна лінгвістика та обробка природної мови».

За результатами обговорення та дискусій, у яких активну участь взяли студенти та представники ІТ-компаній, які є учасниками спільноти «Львівський ІТ Кластер», було вирішено уточнити назву вибіркової дисципліни «Графічне програмування в LabView», затвердити практику презентації і обговорень наукових результатів  студентів в межах нормативної дисципліни «Методологія наукових досліджень», а в нормативній дисципліні «Комп’ютерна лінгвістика та обробка природної мови» зосередитися на прикладних аспектах, перейменувавши її на «Опрацювання природної мови».