Оновлюємо освітню програму для магістрів спеціальності 122 Комп’ютерні науки

29.08.2023 | 22:05

Ми дбаємо про якість освітніх програм, за якими готуємо бакалаврів і магістрів. 29 серпня 2023 року на факультеті електроніки та комп’ютерних технологій відбулося засідання методичної ради, присвячене розгляду освітньої програми «Комп’ютерні науки» другого (магістерського) рівня вищої освіти для здобувачів зі спеціальності 122 Комп’ютерні науки. Методична рада на чолі з заступником декана факультету з навчальної роботи, професором Андрієм Лучечком заслухала звіт проектної групи освітньої програми.

Гарант освітньої програми, завідувач кафедри оптоелектроніки та інформаційних технологій, професор Олег Кушнір і члени проектної групи професор кафедри радіофізики та комп’ютерних технологій Іван Болеста, завідувач кафедри радіоелектронних і комп’ютерних систем, професор Ігор Оленич, доцент кафедри системного проектування Лідія Демків і студент-магістр Олег Осадчук представили новий проект освітньої програми.

Як і в діючій освітній програмі, затвердженій у нашому університеті у 2022 р., в новому її варіанті теж зроблено акцент на формуванні та розвиткові професійних компетентностей у галузі комп’ютерних наук, пов’язаних зі штучним інтелектом, наукою про дані, високорівневими вбудованими і спеціалізованими комп’ютерними системами. У проекті внесено деякі зміни до списку нормативних і вибіркових навчальних дисциплін, їхніх назв і змістового наповнення.

На зустрічі були присутні представники роботодавців – менеджер програми співпраці компанії «Indeema Software» із Львівським національним університетом імені Івана Франка Катерина Іванцова та член-кореспондент НАН України, доктор технічних наук, співробітник Відділу теорії хвильових процесів та оптичних систем діагностики Фізико-механічного інституту ім. Г. В. Карпенка НАН України Леонід Муравський.

Після ознайомлення з нововведеннями до освітньої програми методична рада вирішила виставити їх на всебічне громадське обговорення. Освітню програму можна знайти за адресою https://electronics.lnu.edu.ua/wp-content/uploads/OP_122_Mahistr_2023-proekt.pdf. Запрошуємо всіх викладачів, студентів-магістрів і роботодавців вносити свої пропозиції до поліпшення освітньої програми. Ці пропозиції можна надсилати на електронну пошту гаранта програми професора Олега Кушніра: oleh.kushnir@lnu.edu.ua.