Нещодавно відбулись Дні відкритих дверей для майбутніх бакалаврів та магістрів. (відео)

08.06.2022 | 13:00

Нещодавно на факультеті електроніки та комп’ютерних технологій відбулись Дні відкритих дверей для майбутніх бакалаврів та магістрів. Далі коротко про ці події:

2 червня 2022 року, відбувся День відкритих дверей для абітурієнтів, які стануть бакалаврами. Майбутні студенти знайомилися з факультетом електроніки та комп’ютерних технологій Львівського національного університету імені Івана Франка.

Запис події можна переглянути за посиланням. Режим доступу

 

Першим привітав слухачів декан факультету, доцент кафедри оптоелектроніки та інформаційних технологій Юрій Фургала. Юрій Михайлович коротко розповів про факультет та особливості навчального процесу на факультеті, про спеціальності на яких можуть навчатися майбутні студенти, розказав про умови вступу 2022 року, а також розповів про співпрацю з провідними ІТ компаніями, про університетські можливості, про різноманітні заходи, які проводяться на факультеті, зокрема, Franko IT Day, зимові та літні школи, Таємний Миколай та багато інших.

На зустрічі виступали представники провідних ІТ компаній, зокрема:

  • Костянтин Пилипчук (Senior Vice President of Global Talent Operations, SoftServe) представив компанію SoftServe та розповів про співпрацю компанії з вищими навчальними закладами.

«Для компанії дуже важливо співпрацювати з університетами, а зокрема з факультетом електроніки та комп’ютерних технологій також. Ми актуалізуємо знання і те, що ми бачимо, користується попитом на ринку серед клієнтів переносимо в сферу освіти. Уже з першого курсу для однієї з освітніх програм компанія починає працювати зі студентами, і починає працювати з простих речей з кожним роком переходячи до складніших.»

  • Олександра Мокій (керівниця Learning and Development Office в ELEKS University) поділилася своїми враженнями про співпрацю компанії з факультетом електроніки та комп’ютерних технологій.

«Співпраця з факультетом триває вже багато років, ми співпрацюємо в рамках дуальної освіти, проводимо гостьові лекції та студентську практику в компанії. Нам важливо поділитися зі студентами не лише досвідом технічних експертів, а також передати студентам частинку своєї корпоративної культури компанії.»

  • Анатолій Шупарський (Strategic Solution Architect в компанії GlobalLogic) представив компанію GlobalLogic та розповів про взаємодію компанії з нашим факультетом, про роботу яка пов’язана з вдосконаленням освітніх програм за якими навчаються наші студенти.

«Ми намагаємося дуже тісно співпрацювати з викладачами та студентами, щоб удосконалити освітні програми та предмети зокрема, відповідно до кращих зразків, які ми маємо в досвіді нашої компанії. Освітні програми зазнали змін безпосередньо з ринку. На факультеті електроніки та комп’ютерних технологій можна знайти світові зразки, … тут є певні знання, певне обладнання, … тут можна взяти дуже хорошу базу.»

  • Перед майбутніми студентами на зустрічі також виступив менеджер освітніх проектів Львівського ІТ кластеру Олег Леськів. Олег розповів про організацію командної роботи, про можливості працевлаштування, створення спеціальної платформи, на якій розміщуються вакансії провідними ІТ компаніями.

«Львівський ІТ Кластер підтримує освітні програми на факультеті електроніки та комп’ютерних технологій, зокрема це 153, 171, 121 та 126 освітні програми. Львівський ІТ Кластер проводить екскурсії в компанії, які є учасниками кластеру.»

 

Доповнили розповідь про студентське життя і організацію різних заходів для студентів Роман Шевчук (студент 3 курсу бакалаврату, спеціальність 153) та Андрій Цемко (студент 1 курсу магістратури, спеціальність 122).

Вкінці зустрічі з майбутніми студентами спілкувалася відповідальний секретар Приймальної комісії Наталія Міщук, яка розповіла про особливості вступної кампанії 2022 року.

Також, під час прямої трансляції відбулось активне спілкування слухачів у онлайн-чаті. Зокрема, майбутніх абітурієнтів цікавив формат (дистанційний, очний) навчання у 2022/2023 н.р.  Адімістрація факультету зазначила, що режим навчання визначатиметься безпосередньо перед початком навчального року. Серед важливих запитань від слухачів було питання про те, потрібно для вступу знання мов програмування, а також на яких саме спеціальностях нашого факультету найбільше реалізована дуальна форма освіти. Декан наголосив, що “знання мов програмування при вступі не є обов’язковим”, і “дуальна форма освіти реалізована на 121 та 122 спеціальностях”.

 

6 червня 2022 року, відбувся День відкритих дверей для майбутніх магістрів.

Розповідав про факультет декан, доцент кафедри оптоелектроніки та інформаційних технологій Юрій Фургала. Юрій Михайлович коротко розповів про факультет та особливості навчального процесу на факультеті для здобуття освітнього ступеня Магістр, про спеціальності на яких можуть навчатися майбутні студенти, а також про умови вступу 2022 року. Заступник декана з навчально-методичної роботи факультету електроніки та комп’ютерних технологій, професор кафедри сенсорної та напівпровідникової електроніки Лучечко Андрій Петрович ознайомив слухачів з особливостями освітньої програми  “Фізична та біомедична електроніка” 153 Мікро- та наносистемна техніка. Аспірантка першого року навчання освітньої програми 122 “Комп’ютерні науки” поділилась досвідом навчання на магістерських освітніх програмах нашого факультету.

 

Запис події можна переглянути за посиланням. Режим доступу

Текст презентації можна переглянути за посиланням Режим доступу