Науковцям факультету електроніки та комп’ютерних технологій Львівського університету вручили обласні премії

14.11.2021 | 16:59

12 листопада 2021 року в приміщенні Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу провідним науковцям Львівщини вручили обласні премії за значні досягнення у галузі науки.

Відомим ученим, знаним фахівцям, а також молодим дослідникам Львівська обласна державна адміністрація та Львівська обласна рада присуджують традиційну щорічну премію за наукові досягнення та з метою підтримки і стимулювання проведення ними подальших наукових досліджень. Цьогоріч серед нагороджених – 3 вчених факультету електроніки та комп’ютерних технологій Львівського національного університету імені Івана Франка.

Вручили премії науковцям Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет, заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Іван Собко, і заступниця директора департаменту освіти та науки Львівської облдержадміністрації Ольга Котовська.

Вітаючи львівських науковців, Сергій Шкарлет зазначив, що освітяни – це провідники нашого світлого майбутнього, заради якого ми виховуємо наших дітей, даємо їм знання. Він також наголосив, що для якості освіти надзвичайно важливим є очне навчання. Тому вчителі, науковці, викладачі повинні підтримувати вакцинацію, яка дозволить повернутися до офлайн-навчання. «Освіта і медицина мають нести той промінь добра, який мав би нас убезпечити і привести до звичного здорового життя», – додав Міністр.

Надалі до присутніх звернувся Іван Собко. «Насправді праця науковців є безцінною! І Львівська обласна державна адміністрація робить все для того, аби стимулювати розвиток науки. Державі потрібні високоморальні, високоосвічені, гідні та сильні українці! Тому вкладаючи в дороги та капітальне будівництво, ми ніколи не забуваємо про освіту і науку!», – зазначив Іван Собко.

Також до вітальних слів долучилася й Ольга Котовська, після виступу якої розпочався процес нагородження. Так, цьогоріч відзнаки отримали такі представники факультету електроніки та комп’ютерних технологій Львівського національного університету імені Івана Франка:

  1. Ярослав Шпотюк – кандидат фізико-математичних наук, старший науковий співробітник Науково-дослідної лабораторії НДЛ-20 сенсорики, асистент кафедри сенсорної та напівпровідникової електроніки факультету електроніки та комп’ютерних технологій;
  2. Андрій Лучечко – доктор фізико-математичних наук, професор кафедри сенсорної та напівпровідникової електроніки, заступник декана факультету електроніки та комп’ютерних технологій з навчально-методичної роботи.
  3. Олег Бордун – доктор фізико-математичних наук, професор, завідувач кафедри фізичної та біомедичної електроніки факультету електроніки та комп’ютерних технологій;