На Вченій раді Факультету електроніки та комп’ютерних технологій, деканом факультету (доц. Фургала Ю.М.) були вручені Подяки від Міністерства освіти і науки України

14.12.2022 | 12:19

На Вченій раді Факультету електроніки та комп’ютерних технологій було вручено дві Подяки від Міністерства освіти і науки України “За результативну роботу з учнівською молоддю та підготовку переможця ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої Академії наук”. Одна з них вручена викладачу факультету електроніки та комп’ютерних технологій доц. Бойку Я.В., а інша, як відхилення від звичного,  була вручена студенту 2-го курсу факультету електроніки та комп’ютерних технологій Веліховському Андрію.

фото вручення подяк 1

 

Передумовою вручення такої подяки студенту стало (далі цитата):

“Все почалось ще на початку 2021 року, в мене виникла ідея створити новий тип зарядних станцій і згодом реалізувати цю розробку як стартап. Приблизно літом того року було розроблено перший прототип, також в цей проєкт я запросив свого друга (Олега Іванківа), який займався написання програмного забезпечення до даного пристрою. Після цього ми ще кілька разів змінювали сам прототип і приблизно в кінці грудня 2021 року мали готовий MVP.
Коли в нас був готовий пристрій ми вирішили спробувати подати його на Еко-техно України 2022 (де дана розробка зайняла 2 місце), а пізніше написали наукову роботу, та подали її на III етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів-членів МАН, де в секції електроніка ця робота зайняла перше місце. Оскільки на той момент я вже закінчив МАН, то цю наукову роботу представляв Олег, а я був науковим керівником даної роботи.

Пізніше ця розробка була представлена на кількох міжнародних конкурсах, зокрема: Eucys 2022(Young Bright Minds Award), Inova 2022 (I місце). Для участі в цих конкурсах МАН формувала національну команду, яка представляла на міжнародній арені не лише саму МАН, а й Україну загалом.

Враховуючи той факт, що Мала академія наук України знаходиться під егідою МОН, ми, взаємодіючи з МАН, взаємодіяли й з МОН.  І скоріш за все ця подяка прийшла мені як науковому керівнику роботи, яка отримала I місце на III етапі  Всеукраїнського конкурсу-захисту та була представлена на міжнародній арені.”

фото вручення подяк 3 фото вручення подяк 2 фото вручення подяк 4