На факультеті електроніки та комп’ютерних технологій відбулась конференція Franko IT Day

21.10.2022 | 10:45

20 жовтня 2022 року на факультеті електроніки та комп’ютерних технологій Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася щорічна традиційна конференція студентів та представників ІТ-індустрії Franko IT Day.

Цьогоріч захід відбувся в онлайн- та офлайн-форматах – усі учасники мали унікальну нагоду прослухати лекції від фахівців з електроніки, програмування та дизайну, а також отримати можливість оволодіти практичними навичками під час ексклюзивних майстер-класів.

Із початком роботи конференції усіх присутніх привітав проректор із науково-педагогічної роботи та інформатизації Львівського університету Віталій Кухарський.

«Те, що сьогодні у Львівському університеті відбувається Franko IT Day, особливо у такий складний для країни час, свідчить про те, що ми працюємо у правильному напрямку. Такі заходи потрібні і важливі, бо все, над чим ми працюємо – об’єднує і підсилює країну в цілому. Університетська спільнота – викладачі і студенти сьогодні об’єднуються із професіоналами ІТ-сфери і демонструють хороший приклад для інших спеціальностей в Університеті», – переконаний Віталій Михайлович.

 

У вітальному слові проректор також відзначив важливість удосконалення знань і навичок в умовах сьогодення та підтримки темпів розвитку ІТ-технологій. Тож, за словами Віталія Кухарського, проведення  заходів такого рівня на факультеті електроніки та комп’ютерних технологій сприятимуть розвитку інформаційних технологій в Університеті та в Україні загалом.

Проректор також зауважив, що ІТ-індустрія зараз тісно пов’язана із університетськими програмами, а відтак, за його словами, без взаємодії компаній та Університету, неможливою є підготовка висококваліфікованих фахівців. Тому у конференції беруть участь випускники Львівського університету – спікери, які поділяться власним досвідом роботи у сфері інформаційних технологій, розкажуть про принципи функціонування ІТ-компаній та нюанси роботи у цій спеціальності.

Усіх присутніх із початком роботи конференції привітав заступник декана з наукової і навчально-виховної роботи факультету електроніки та комп’ютерних технологій Сергій Вельгош.

«Проведення конференції Franko IT Day цікаве і потрібне, адже надзвичайно  важливо, аби молодь орієнтувалася у пропозиціях ІТ-компаній міста та країни і могла знайти себе у цій сфері. Завдяки такому заходу кожен зможе почерпнути для себе щось раціональне. Тож бажаю плідної роботи та хороших результатів», – зазначив у вітальному слові Сергій Романович.

Надалі конференція Franko IT Day продовжила роботу за двома напрямками, де кожен мав можливість обрати для себе лекції та практичні заняття від представників ІТ-сфери Львова за вподобаннями. Зокрема, учасники заходу прослухали доповіді від представників компаній N-iX, Voodoo Ecom, LBK agency та USL, Sigma Software, SiTime Україна, GlobalLogic, SoftServe та Infineon Technologies.

Серед основних тем – дослідження та розробка вбудованих систем; знайомство з СІ/CD концептами; вступ до розробки іOS; як потрапити в ІТ без комерційного досвіду та ін.

Більше інформації та фото за посиланням.