Ми відкриваємо нову освітню програму “Електроніка та комп’ютерні системи”

13.01.2021 | 20:29

Чи відомо вам, що зовсім скоро ми відкриваємо нову освітню програму “Електроніка та комп’ютерні системи” з спеціальності 171 “Електроніка”? Цікаво?
Нещодавно відбулась чергова зустріч, яка стосувалась цієї освітньої програми. На зустрічі було обговорено проблему доцільності та осучаснення програми відповідно до потреб сьогодення.
Освітня програма розроблена сумісно з ІТ компаніями. Якими? Компанії – GlobalLogic, Infineon, Dialog Semicoductor.
Чому ж ми саме зараз заговорили про нову освітню програму?
Все тому, що час не стоїть на місці і світ розвивається. Люди, що закінчать освітню програму “Електроніка та комп’ютерні системи”, отримають знання та багато практики, що стосуються отримання, передачі та обробки сигналів. Саме такі фахівці, які працюють з комплексними рішеннями, що включають інтеграцію програмного забезпечення з апаратними засобами є запотребувані в ІТ компаніях.
Варто додати, що спеціальність “171 – Електроніка” для факультету не є новою і підготовка фахівців з цього напрямку ведеться понад пів століття. Упродовж останніх років на факультеті сформувалась наукова школа в галузі твердотільної електроніки, зокрема, у напівпровідниковій електроніці, оптоелектроніці, радіаційній фізиці напівпровідників і діелектриків. У цих напрямках одержаний. значний науковий доробок При виконанні науково-дослідних робіт використовується сучасне обладнання та новітні технології. Обробка результатів досліджень проводиться з широким використанням персональних ЕОМ.