Говоримо про 121 спеціальність – “Інженерія програмного забезпечення”

07.08.2020 | 09:26

Говоримо про 121 спеціальність – «Інженерія програмного забезпечення»

Привіт усім, хто цікавиться життям факультету!

Сьогодні ми поговоримо про ще одну з спеціальностей, а саме 121 – Інженерія програмного забезпечення.

Факультет електроніки та комп’ютерних технологій ЛНУ ім. Франка спільно з компаніями-членами Львівського ІТ Кластеру у 2019 році відкрив нову спеціальність – 121.Інженерія програмного забезпечення, що включає у себе дві сучасні освітні програми: High Performance Computing (Високопродуктивний комп’ютинг) та Software Engineering(Інженерія програмного забезпечення).

Освітня програма High Performance Computing

Особливістю освітньою програми High Performance Computing (Високопродуктивний комп’ютинг) є дуальна форма навчання.

  • Програма є однією з перших в Україні, що дозволяє офіційно працювати під час навчання, без жодних втрат і бути затребуваним в ІТ-галузі. Надає гарантовану можливість працевлаштування в компаніях-партнерах програми з потенціалом швидкого кар’єрного росту.
  • Створена фахівцями для фахівців. Програма готує практиків, які потрібні ІТ-компаніям та є орієнтованою на ринок, тренди та унікальні знання.
  • Можливість стажування у провідних IT компаніях. Студенти матимуть доступ до найкращих ІТ-компаній міста, із міжнародним досвідом та новітніми проектами. Cтуденти тестуватимуть власні знання на практиці і тісно співпрацюватимуть із фахівцями компаній над проектами.
  • Програма орієнтоване в майбутнє. Поряд з вивченням базових основ Software Engineering, студент стане фахівцем в новітніх технологіях із якими творитиме майбутнє.

Під час навчання студент може поглибити свої знання в двох напрямах підготовки, а саме High Performance Systems (Високопродуктивні системи) або High Performance Technologies (Високопродуктивні технології).

Основними дисциплінами освітньої програми є: архітектура комп’ютерів, інженерія програмного забезпечення, комп’ютерні інформаційні мережі та системи, бази даних, системне програмування, веб-програмування, паралельне програмування, архітектура ПЗ, інженерія даних, програмування на GPGPU, хмаркові технології та сервіси, машинне навчання, системи обробки великих та надвеликих даних, Fog/Edge Computing, FPGA/CPLD Computing, тестування ПЗ.

В якості практичного досвіду, студент отримає навички таймменеджменту і розв’язання конфліктних ситуацій, презентаційні навички, комунікаційні навички, проходитиме виробничу практику в ІТ компаніях. Окрім цього, студент матиме змогу відвідувати зимові та літні школи з програмування та професійної англійської мови

 

Для більш детальної інформації переходьте на сторінку освітньої програми hpc.lnu.edu.ua та Facebook

 

Освітня програма Software Engineering

Перевагою цієї освітньої програми є залучення студентів до співпраці з ІТ-компаніями під час навчання, поглиблена підготовка зі сучасних ІТ-технологій (DS, AI, IoT), а також широкі перспективи працевлаштування в провідних ІТ-компаніях в якості розробника та проектувальника ПЗ.

Основні складові спеціальності:

  • Computing essentials
  • Mathematical and engineering essentials
  • Software process
  • Software verification and validation
  • Software design
  • Software modeling and analysis
  • Professional practice

В рамках освітньої програми студент може поглибити свої знання в двох напрямах підготовки, а саме: DS and AI Systems Software Engineering та Embedded Systems Software Engineering.

Під час навчання, студент отримає знання з фундаментальних дисциплін, таких як: вища математика, статистика, дискретна математика, алгоритми і структури даних, методи обчислень, основи програмування, ООП, паралельне та розподілене програмування. Серед професійних дисциплін програм варто виділити інженерію програмного забезпечення, управління ІТ-проектами, патерни проектування, веб-програмування,  операційні системи,  інформаційні мережі, бази даних,  обробка інформації, безпека програм та даних, якість та тестування ПЗ,  UX/UI,  Python, системи штучного інтелекту, ML і DL, мікроконтролери та програмування вбудованих систем.

Окрім цього, студент проходитиме навчальну практику з проектної роботи, виробничу практику в ІТ компаніях, матиме змогу відвідувати зимові та літні школи з програмування та професійної англійської мови, стати частиною команди з виконання ІТ-проектів, матиме сформовані Soft Skills.

Для більш детальної інформації переходьте на сторінку спеціальності se.lnu.edu.ua та Facebook