30 квітня відбувся науково-популярний форум Franko IT Day Spring – 2020

03.05.2020 | 12:09

30 квітня 2020 року стартувала довгоочікувана подія на факультеті електроніки та комп’ютерних технології ЛНУ ім. Івана Франка – «Franko IT-Day Spring-2020». У зв’язку із карантинним режимом, захід довелося провести у онлайн-форматі за допомогою програмного забезпечення «ZOOM». Проте дистанційний режим не лише не завадив планам вже четвертого Дня інформаційних технологій у Львівському університеті, але й став гармонійною ілюстрацією цифровізації нашого світу і додав події ще більшої актуальності.

Привітав учасників заходу декан факультету електроніки та комп’ютерних технології ЛНУ ім. Івана Франка Юрій Фургала. ««Franko IT-Day» вже став доброю традицією нашого Університету. Свого часу ця подія обмежувалась форматом факультетського заходу, під час якого зустрічалися охочі поговорити про новинки в галузі комп’ютерних технологій. Зараз наш захід вийшов далеко за ці рамки і зацікавлює дуже широке коло слухачів. Урізноманітнився і формат: якщо раніше можна було лише слухати доповіді, то зараз у програмі і лекції, і воркшопи, і представлення проектів» – наголосив Юрій Михайлович.

Тож тепер, за словами декана, «Franko IT-Day» є тим місцем, де кожен може обмінятися своїми ідеями і думками та познайомитися зі всіма аспектами світу інформаційних технологій: від матеріальних розробок до залучення штучного інтелекту.

До учасників форуму звернувся проректор з науково-педагогічної роботи та інформатизації Львівського університету Віталій Кухарський. Він привітав усіх присутніх та висловив щиру радість з приводу того, що День інформаційних технологій в Університеті відбувається, незважаючи на невтішну ситуацію у світі та країні, зокрема. «Я дуже хочу, аби кожен з учасників почерпнув для себе якомога більше корисної і важливої інформації. Висловлюю щиру вдячність усім організаторам та партнерам нашої події. Наша співпраця є невід’ємною частиною інформатизації Львівського університету», – додав Віталій Михайлович.

До онлайн-заходу долучилось понад 100 охочих дізнатися більше про ІТ-сферу та володіння комп’ютерними програмами. Серед них не лише студенти та викладачі, але й фахівці з позаакадемічної спільноти, і це ще раз доводить, що рамки форуму «Franko IT-Day» розширюються з кожним роком.

Сьогодні на учасників чекали 12 лекцій як від науковців Львівського університету, так і від представників провідних українських IT-компаній: «GlobalLogic», «SoftServe», «Vakoms», «Ralabs», «Dialog Semiconductor», «Infineon Technologies», «Quality Assurance Group» та «EPAM».

Стартував форум із презентації представника компанії «Ralabs» Романа Родоманського, який пояснив, як діджитал-стартапи адаптуються до роботи в умовах пандемії COVID-19 і розповів про розробки своєї організації, які сприяють налагодженню ситуації у світі.

Під час наступних лекцій глядачі довідалися, що таке GreenPak, як побудувати робота з нуля, яким чином працює доповнена реальність в Instagram та функціонують системи розпізнавання віку і статі тощо. Частина доповідей також стосувалася роботи з мовами програмування, зокрема, усі зацікавлені могли розібратися у проблемах, з якими можуть зустрітися майбутні Java-розробники, зрозуміти шлях від ідей до інсталяції власної програми та багато іншого.

Організатори урізноманітнили перерви між виступами спікерів вікторинами на ІТ-тематику, ребусами, що вимагають знання тих чи інших мов програмування, та іншими завданнями, які передбачали розіграші призів і мотивували учасників до активного спілкування в чаті. Таким чином дистанційний захід зберіг свою традиційну динаміку та жодним чином не поступився традиційному офлайн-формату у якості та інтенсивності обміну інформацією.

Пресцентр