3-5 листопада 2021 року відбувався онлайн-хакатон для студенток “Hack4Good: як зацікавити дівчат технологіями”

17.11.2021 | 17:24

3-5 листопада 2021 року CSR Ukraine, експертна організація Центр “Розвиток КСВ” та її ініціатива #ДівчатаSTEM спільно з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення організували Всеукраїнський онлайн-хакатон для студенток “Hack4Good: як зацікавити дівчат технологіями”. Захід відбувся у рамках проєкту “Трамплін до рівності” за фінансової підтримки Швеції та за сприяння Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Медіапартнери:  Studway, Unistudy.

 

Онлайн-хакатон “Hack4Good: як зацікавити дівчат технологіями”  – це унікальна онлайн подія, за короткий період якої учасниці розробили командні проєкти на тему заохочення дівчат до STEM спеціальностей. Учасницею однієї з команд була Букрій Марія Володимирівна, студентка Факультету електроніки та комп’ютерних технологій спеціальності Інженерія програмного забезпечення.

Для учасниць було проведено тренінги з гендерної рівності, дизайн-мислення, створення ефективних презентацій та пітчингу, а також лекція про планування кар’єри. Протягом трьох днів команди розробляли свої ідеї проєктів за допомогою методу дизайн-мислення та під менторським супроводом експерток різних сфер.

Організатори заходу також запросили на зустріч із дівчатами жінок, які працюють у сфері технологій, щоб надихнути учасниць, розвіяти їх сумніви та показати реальні можливості побудови кар’єри у STEM. 

 

Перше місце зайняла команда “4FUTURE”, яка запропонувала створити інтерактивний онлайн-тест “Electio” на визначення хисту до певної STEM сфери. Команда отримала 93 000 грн на реалізацію своєї ідеї до кінця року.

🔹 Учасниці команди: Коротенко Малена, Кожухарь Ксенія, Поліщук Ольга, Потеряйко Ніна, Росомаха Ганна, Щербина Ольга

Друге місце посіла команда “Бунтівні бджілки”, яка вирішила створити інформаційний проєкт, який складатиметься з відео-інтерв’ю зі студентками STEM спеціальностей.

🔹 Учасниці команди: Іванець Анастасія, Подоляк Дарина, Ніколіна Марія, Чепурко Єлизавета, Кравчук Тетяна

Третє місце отримала команда  “Enigma”, яка подала ідею реалізувати триденний онлайн-захід “STEM Steps” з інтерактивною “шоу-програмою” для зацікавлення STEM школярок 8-9 класів.

🔹 Учасниці команди: Лубенець Єлизавета, Криклива Катерина, Петренко Олександра, Андрієвська Анастасія, Матус Надія, Букрій Марія

Хакатон “Hack4Good: як зацікавити дівчат технологіями” щоразу доводить, що креативними ідеями та спільними зусиллями ми можемо змінити статистику та збільшити кількість дівчат у STEM!  Команда-переможниця продовжить роботу над своїм проєктом за підтримки ініціативи “Дівчата STEM” ГО “Центр “Розвиток КСВ” та UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення та за фінансової підтримки уряду Швеції. 

 

*STEM – це акронім, який означає науку (Science), технології (Technology), інженерію (Engineering) та математику (Mathematics).