Набір у гурток на базі кафедри радіофізики та комп’ютерних технологій

31.10.2018 | 17:50

Оголошується набір у гурток на базі кафедри радіофізики і комп’ютерних технологій. Менторами гуртка є інженери компанії Cypress Semiconductor Олексій Савіцький та Володимир Бігдай, керівником від кафедри – доцент Василь Григорович Рабик.

Метою роботи гуртка є як ознайомлення з процесом реалізації типових проектів на ІТ підприємствах, так і втілення обраного завдання у кінцевий продукт.

Як відбуватиметься робота гуртка:

  1. Набір студентів (5-6 осіб)
  2. Поділ на команди
  3. Вибір проекту
  4. Робота над проектом

Приклади проектів:

  1. Smart bottle – безконтактне імпедансне вимірювання рівня рідини в пляшці з діелектричного матеріалу з подальшою передачею даних безпровідним протоколом.
  2. Self-cleaning camera for automotive – детектування забрудненості об’єктиву камери з подальшим нагріванням і ультразвуковим очищенням.
  3. Smart book – розпізнавання дотику користувача до певного слова на сторінці паперової книги з подальшим автоматичним перекладом через мобільну аплікацію.
  4. Robotic arm with LIDAR positioning – роботична рука з вантажопідйомністю до двох кілограмів і позиціонуванням за допомогою лідару.
  5. Rover with indoor LIDAR positioning – колісний робот, що будує за допомогою лідару об’ємну мапу приміщення з розпізнаванням об’єктів і подальшим позиціонуванням.
  6. Smart nightlight – RGB світильник-куля з ємнісними сенсорами наближення, що дозволяють керувати ввімкненням/вимкненням та режимами роботи за допомогою жестів, не доторкаючись до нього. Також весь фунціонал доступний у додатку, що зв’язується зі світильником за допомогою Bluetooth.

Охочі запрошуються:

в понеділок, 5 листопада о 15.15 в ауд. 2, вул. Драгоманова 50

або

в вівторок, 6 листопада о 18.00, вул. Луганська 20 (офіс Cypress Semiconductor).

У випадку значної кількості охочих буде проведено відбір на конкурсній основі.