16 листопада 2019 року на факультеті електроніки та комп’ютерних технологій ЛНУ імені Івана Франка відбувся XXVI обласний турнір юних фізиків імені Анатолія Бородчука

23.11.2019 | 22:19

Всім відомий факт, що фізика є основою електроніки у руслі опису та пояснення явищ, які використовуються у інших сферах, зокрема у програмуванні також. Факультет електроніки протягом більше як чверть століття зберігає одну важливу традицію пов’язану з фізикою, а саме добре відомий турнір юних фізиків імені Анатолія Бородчука. У суботу, 16 листопада 2019 року на факультеті електроніки та комп’ютерних технологій ЛНУ імені Івана Франка відбувся XXVI обласний турнір юних фізиків імені Анатолія Бородчука. Такий турнір проводився не вперше, а саме 26 раз. Що стосується факультету електроніки та комп’ютерних технологій, то тут турнір проводили вже 25 раз. У турнірі взяли участь команди із різних районів області.

Під час турніру учні представляли розв’язки поданих їм завдань, обґрунтовували і захищали власну думку в наукових дискусіях, використовували підготовлені презентації та демонстрували практичне вирішення певних завдань. Учасники турніру продемонстрували вміння вести дискусію на науковому рівні та вміння працювати в команді.

За результатами турніру перемогу здобула команда учнів Дрогобицького ліцею.

Друге місце посіла команда учнів Жовківського району.

Третє місце поділили команди Пустомитівського району та Дрогобицького ліцею №4 імені Лесі Українки

Усі переможці були нагороджені грамотами та цінними подарунками. Окрім цього, учасники команди-переможця отримали спеціальні подарунки – бездротові навушники  від фонду родини Бородчуків. Фонд представляла дружина Анатолія Васильовича Бородчука – директор Львівської обласної Малої академії наук учнівської молоді Бородчук Іванна Антонівна, яка вручила призи переможцям та мала заключне слово.

Турнір вкотре показав, що в Україні є талановита та здібна молодь.